Schoonmaaktips

1 Kunststof kozijnen schoonmaken
Kunststof kozijnen schoonmaken gaat makkelijk met warm water waaraan u een flinke scheut schoonmaakazijn toevoegt. Kunststof kozijnen schoonmaken – minimaal eenmaal per jaar – afronden met het in de was zetten van de kozijnen. Dit kan met een eenvoudige boenwas, autowas of speciale was voor kunststof kozijnen welke u bij de bouwmarkt kunt kopen. Dit verlengt de levensduur van uw kozijnen en het vuil laat zich voortaan makkelijker verwijderen. Echter, er zijn merken die claimen dat u ze juist niet in de was hoeft en mag zetten. Informeer daarom bij de leverancier of probeer eerst een klein stukje. Kunststof kozijnen nooit schoonmaken met een reinigingsmiddel met een schurende werking noch met een schuurspons.

Glasbewassing
Ramen nooit wassen wanneer de zon erop schijnt. Dit veroorzaakt sneller strepen of een "blauwe" waas. Streeploos schoonmaken doet u met een oude krant. Maak hier een prop van en ga met draaiende bewegingen over het glas. Op deze manier "polijst" u de ramen zonder te krassen. Het reinigende effect komt door de alcohol wat in het papier zit door het drukken. U kunt dus heel goed een reinigingsmiddel gebruiken op alcohol basis. Hierdoor heb je dus minder kans op strepen. Daarbij is het van belang dat je een goede raamwisser gebruikt.

Frituurpan schoonmaken
U kunt uw frietpan schoonmaken door deze te vullen met water en er een vaatwastablet in te doen. Laat het frituurmandje er ook in zitten, dan wordt dat ook gelijk mooi schoon. Zet de frietpan nu ongeveer tien minuten aan op de laagste stand, tot maximaal 100 graden. Let er op dat het water niet gaat koken. De hete waterdampen kunnen namelijk het elektrisch element onherstelbaar aantasten. Zet de frietpan na tien minuten uit en laat het water wat afkoelen. Daarna de frietpan goed omspoelen.

Cola als schoonmaakmiddel
Toiletten zijn bronnen van bacteriën en moeten dus onberispelijk schoongehouden worden. Maar, het meest schone toilet heeft wel eens last van kalkaanslag in de pot. Deze kalkaanslag is gemakkelijk te verwijderen met…..cola! Schenk een fles cola leeg langs de randen van de WC en laat dit enige tijd intrekken. De kalkaanslag verdwijnt en de pot ziet er weer uitnodigend uit.

Kalkaanslag op kranen
Kranen zijn lastig schoon te maken omdat ze bestaan uit randjes, hoekjes en gleufjes. Hierdoor ontstaat er vaak lelijke kalkaanslag, die de kraan een vies uiterlijk geeft. Een kraan is gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel. Maak de kraan eerst schoon met een warm sopje en neem de kraan daarna af met een doek met azijn. De kraan zal weer glimmen alsof ie nieuw is.

Kaarsvet
Heb je kaarsenvet op stof of op tafel en het is al hard? Pak de föhn en houd deze erop. Het kaarsenvet wordt weer vloeibaar en je kunt het er zo afhalen met een lepel of met een mesje.

Spinnenraggen voorkomen
Ze ontsieren je muren, houden je vrienden met spinnenangst buiten de deur en geven je huis de uitstraling van een spookhuis: spinnenraggen. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen en dat is makkelijker dan je denkt. Zet op de plekken waar je last hebt van spinnenraggen een bakje met zout neer. Doordat vocht in het zout trekt, krijgen spinraggen hier geen kans.

Fruitvliegjes
U kent het vast wel hinderlijk aanwezige fruitvliegjes die afkomen op zoetigheid. Zelfs als u de bron hebt schoongemaakt, blijven ze soms rondvliegen. Om ervoor te zorgen dat de laatste vliegjes verdwijnen, zet u een bakje met 1 dl. azijn en een druppel vloeibare zeep neer. De vliegjes zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Aan bovenstaande tips kunnen geen rechten worden ontleend.
MVO

Wij geven om de maatschappij, ons personeel en de wereld om ons heen. Lees meer...

Offerte aanvragen

Vraagt u nu vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij u kunnen bieden.
Lees meer...

Erkend leerbedrijf

Wij bieden studenten de mogelijkheid om stage bij ons te lopen.
Lees meer...